2012. június 3., vasárnap

FLABéLOS vibrációs tréningpad

Néhány hete kezdtem el Flabizni egy barátnőm tanácsára, akin láthatóan megszűntek a striák, a narancsbőr, ráadásul 3 hét alatt. Megkérdeztem, mi a titka. Hát ez. Azonnal felkeltette az érdeklődésem, pedig nem igazán hiszek az ilyesmiben, de rajta tényleg láttam a változást, így hát izgatottan mentem el az első órára.


http://www.veddolcson.hu/images/VKc9zA_flabeleos_poster1_100x127cm.jpg 


Mi is tehát a FLABéLOS?
A FLABéLOS egy mozgásterápiás, alakformáló készülék.

10 perc alatt a Flabelos-szal körülbelül 45-50 percnyi klasszikus, edzőtermi munkát végezhetünk el, különösebb megerőltetés nélkül!

Hogyan lehetséges ez?

A TTV-re, a teljes testvibrációra alapozva egy ausztrál professzor fejlesztette ki az OTO FLABéLOS-t. A Flabelos billegő-mozgó padján állva sorozatos egyensúlyvesztés következik be, mely beindítja a központi idegrendszert, az agy pedig utasítást ad az egyensúly fenntartásában részt vevő összes izomnak a korrigálásra, azaz az izomzat automatikusan "ellen tart". A helyzetmegtartó reflexeink működésbe lépnek, mely jelentős izommunkát eredményez, az ízületeinket és a szívet ugyanakkor nem terheli meg. Mindez az izommunka az akaratunktól függetlenül következik be, és olyan gyorsan történik, hogy egyetlen másodperc alatt akár 10-60 izom-összehúzódást is elérhetünk, melyet tudatosan, edzőtermi körülmények között lehetetlen lenne megvalósítani.

Stimulálva az egész testet, az összes izmot és eret, a vertikális vibráció:
 • Biztosítja a testnek a kellemes, de eredményes kardiovaszkuláris edzést
 • Növeli a pulzust és az anyagcserét, ezáltal javítja és gyorsítja az emésztést, gyorsabban égnek el a kalóriák az edzéseken kívül is!
 • Növeli az izmok munkabírását, az izmok erejét és tónusát
 • Megállítja a csonttömeg-vesztést, melyet főként a mozgás hiánya okoz
 • Javítja a vérkeringést és az izmok közötti koordinációt, ruganyosságot biztosít, javítja az egyensúlyérzéket, ami az idősebbeknek igen fontos!
 • Több oldalról és hatékonyan támadja meg a cellulitist, segíti a használóját a szép testtónus elérésében
 • Csökkenti a heveny és idült derékfájást
 • Cukorbetegek számára kifejezetten ajánlott, mert javítja a végtagok vérkeringését, rendszeres használatával csökkenthető a vércukorszint
 • Növeli a vér oxigén szintjét, ezáltal javítja a közérzetet, segít a koncentrációban. Növeli az állóképességet, erősíti az immunrendszert és elősegíti a sejtregenerációt, növeli az elasztin termelést, ezzel kisimítja a finom vonalakat, ragyogóvá és egészségessé teszi a bőrt
 • Segíti a sérülések, betegségek következtében károsodott izmok, ízületek újjáépítését, ezáltal a rehabilitáció egyik leghatékonyabb segédeszköze

A termék hasznosnak bizonyul még a következőkben:
 • Az izmokat tonizálja és növeli az ún. propriocepciót (azonnali izomreakció)
 • Javítja az izmok terhelhetőségét és rugalmasságát
 • Célzottan mozgat nagyobb izomcsoportokat (comb, vádli, hasizmok, stb.)
 • Növeli az állóképességet és a vérkeringést
 • Fejleszti a mozgáskoordinációt és az egyensúlyozó képességet, így az időskorúak elesése és az ebből adódó csonttörés kockázata is csökken
 • Növeli a tesztoszteron és a növekedési hormon szintet
 • Csökkenti a kortizol szintet


Elég hihetetlenül hangzik, valóban, mint mondtam, én sem hinnék csupán ennyinek, de mint tudjuk, nekem volt személyes tapasztalatom is. Nagyon ajánlom mindenkinek, iszonyatosan jó kis gép. Eddig hétszer voltam, az én flabi "edzőm" minden másnapra ajánlja, szóval 3,5 hete kezdtem nagyjából. Az első alkalommal igazán szenvedtem, égtem, viszkettem, sőt, a nap végére izomlázam is lett, szóval biztosan dolgoztak az izmaim.  Rövid idő alatt nem olyan nagy a változás, viszont sokkal simább a bőr a combomon, fenekemen, a durva narancsbőr helyett enyhe, csupán közelről észrevehető gödreim vannak, a striáim néhány árnyalattal világosabbak, a hasizmom valamivel tónusosabb lett, látszik, hogy van ott valami. 

Most sokan megszólhatnak, milyen lusta dög vagyok, de nem így van Iszonyatosan kevés a szabadidőm, főleg így a vizsgaidőszak környékén, viszont kétnaponta 10 perc nem nagy áldozat, mégis van eredménye. Amúgy is, ha éppenséggel nem vagyok betáblázva, mindig mozgok valamit, biciklivel közlekedem, sokat sétálok, úszom, a flabi pedig tökéletes kiegészítés ezekhez. 

Mint olvashattátok, eredetileg nem fogyasztásra lett kitalálva a dolog, gyógygépnek indult, szóval remek élettani hatásai is vannak, ilyen például a keringés és állóképesség javítása, csontok illetve immunrendszer erősítése, izületi problémák kiküszöbölése, de ezeket fentebb szintén megtaláljátok. 

Összefoglalva én nagyon szeretem ezt a kis gépet, nagyon hasznos, szinte elvonási tüneteim vannak, ha nem mehetek. Tudom, hogy nem lelkesítettem most fel mindenkit, sőt, biztosan vannak, akik kiröhögnek, de továbbra is csak ajánlani tudom. Mára szinte minden nagyobb (és néhány kisebb) városban megtalálható bizonyos szalonokban, ahová én járok Kecskeméten, ott egy Flormar üzlet hátsó részében van. :)

Alapvetően nem drága, viszont nagyok lehetnek az árkülönbségek. Ahol legelőször próbáltam, ott 10 perc 1500 Forint volt, ahová most járok, ott 500, a havi korlátlan bérlet pedig 7700 Ft.

Próbáljátok ki, azt mondom, veszíteni nem veszthettek semmit, az első alkalom ingyenes! ;)

Zsatti


 

1 megjegyzés:

 1. Szia! Tetszik a blogod, fel is iratkoztam.
  Nálam van egy nyereményjáték, ha van kedved, nézd meg:

  http://roseballerina.blogspot.hu/2012/07/nyeremenyjatek-eloszor-nalam.html

  VálaszTörlés